Hvilket kredittkort er best? Visa eller Mastercard?

Hvilket kredittkort er best? Visa eller Mastercard?

Vi bruker alle kort til å betale i butikker og på nettet oftere og oftere ettersom fysiske penger er på vei ut. Men når det gjelder kort er det mange forskjellige kort så det er viktig å være klar over forskjellene for å finne det kredittkortet som er best for deg og ditt bruk.

Først og fremst er det to hovedtyper kort: debetkort og kredittkort.

Debetkort er betalingskort er egentlig bare et bankkort som du kan betale med. Og du kan bare bruke det du har på kontoen til enhver tid, og det er ingen andre funksjoner med kortet.

Kredittkort er en helt annen historie. Det er et bankkort, betalingskort, kredittkort og som oftest mye mer. For eksempel er det ofte reiseforsikring i et kredittkort, i tillegg er det «innebygd forbrukslån» i kortet. Det vi si at du alltid har ekstra penger tilgjengelig om du trenger det. Og ofte er det også rabatter og andre ting i kortet.

Og det finnes både Visa og Mastercard debetkort og kredittkort. Det finnes også andre enn Visa og Mastercard men det er de mest vanlige. Les mer om hvordan du finner det beste kredittkortet her.

Når det gjelder andre fordeler med kredittkort er det viktigste rabatter. Noen har bare rabatter på bensinstasjoner, mens andre har rabatter i andre butikker. Noen kredittkort har også gode tilbud som ingen andre har tilgang til.

Eskempel: 23,10%, * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-